O priazeň voličov sa bude uchádzať aj strana Náš kraj

12.12.2011 Prešov

BRATISLAVA 12. decembra (WEBNOVINY) - O priazeň voličov sa v marcových parlamentných voľbách bude uchádzať aj strana Náš kraj, ktorej cieľom je pozdvihnutie najzaostalejších regiónov Slovenska.

Do volieb ju povedie predsedníčka strany - sociologička Ľuba Králová. Dvojkou na kandidátke je akademický maliar a galerista Andrej Smolák. Kandidátku strany schválilo predsedníctvo na svojom zasadnutí 3. decembra. Za členku Ústrednej volebnej komisie bola za stranu Náš kraj delegovaná Eva Poprendová.

"Strana Náš kraj 11. decembra na ministerstve vnútra odovzdala kandidačnú listinu. Na kandidátke strany je celkovo 41 žien, čo predstavuje tretinu celkového počtu kandidátov," uviedla predsedníčka strany Ľuba Králová. Dodala, že dlhodobým cieľom strany je mať na kandidátke 50 percent žien a rovnomerne zastúpené všetky kraje na Slovensku, zvlášť tie menej rozvinuté. "Naša strana vznikla zdola, čo je jej najväčšou devízou pre občanov Slovenskej republiky,“ povedala Králová.

Strana vznikla po parlamentných voľbách v septembri roku 2010 v Prešove ako regionálna politická strana s celoslovenskou pôsobnosťou. V Prešovskom kraji má zatiaľ svoju najpočetnejšiu členskú základňu, keďže na kandidátke strany je momentálne 81 zo 123 kandidátov z Prešovského samosprávneho kraja. „Na našej kandidátke sú učitelia, lekári, starostovia, výtvarníci a umelci, ochrancovia prírody a environmentalisti, ale aj podnikatelia a živnostníci či dôchodcovia, no i nezamestnaní. Medzi povolaniami našich kandidátov nájdete aj perfuziológa či hrádzneho-hatiara,“ dodala Kráľová.

Predčasné parlamentné voľby budú 10. marca 2012.
 

Vyberte región